Vse, kar potrebujete za obvladovanje časa, je le čarobna paličica

Vse, kar potrebujete za obvladovanje časa, je le čarobna paličica

Ali se vam je že kdaj zgodilo, da bi nekaj morali opraviti, pa ste odlašali in odlašali, na koncu, po sili razmer, ko ste se vseeno nekako prisilili, da bi nalogo začeli opravljati, se vam je zopet zaustavilo? Ste se kdaj prestrašili vseh obveznosti, ki jih imate pred seboj?

Ali čarobna paličica za čas obstaja?

Tudi meni se je v preteklosti to že kdaj zgodilo. Priznam, v takšnih trenutkih sem si želela, da bi me obiskala dobra vila in z elegantnim zamahom s čarobno paličico postavila red in konsistenco v moje življenje. Pa vendar, dobrih vil ni, vsaj takih v tem pomenu ne, sem pa kljub temu odkrila, da čarobna paličica obstaja. In zdaj jo imam sama v rokah: moja čudežna paličica, ki čara bleščice in lepe meglice in same lepe stvari stvari v moje življenje ni nič drugega kot obvladovanje časa. Z mojo paličico hekam svoj čas. In vsa moč, da napravim tisto kar želim, je v mojih rokah.

Rada bi vam zaupala to čudovito zgodbo, kako sem jaz do svoje čarobne paličice sploh prišla. Verjamem, da vam bo všeč.

Vir: http://clock-desktop.comelf_clock.shtml(fairy-clock)

Vir: http://clock-desktop.comelf_clock.shtml(fairy-clock)

Ali čarobna paličica za čas obstaja?

Nekega lepega junijskega vikenda sem se udeležila delavnice “Work smart not hard”, ki jo je organiziral Zavod Ypsilon, katerega članica sem tudi jaz. Kot lahko sklepate že iz imena, se je tematika osredotočala na rezultate dela, pridobljene na učinkovit način. Na delavnici nam je o pametni porabi časa in upravljanju z njim predaval Uroš Ferlin. Že prej sem bila na veliko delavnicah, vendar takega napredka v mojem razmišljanju in akciji, ki jo je dosegla ta delavnica, ni imela še nobena. Tako hude sprožilce je imela.

Kaj pa pri vas? Ali se vam je že kdaj zgodilo, da ste se na delavnici popolnima našli, absorbirali vsako izrečeno besedo in si rekli: to je to, kar jaz v svojem življenju hočem in želim, saj bom s tem dosegla boljše rezultate in zadovoljstvo v svojem življenju?

Iščite, iščite … Ko jo najdete, jo začnite uporabljati TAKOJ!

Takoj, ko sem prišla domov, sem prebrala vse zapiske in jih po spominu tudi dopolnila – in še pomembneje, takoj sem začela z delom. Zavedala sem se, da bom največ naredila zase v primeru, da bom pridobljeno znanje začnem uporabljati.

Nasvete, ki nam jih je dal Uroš Ferlin, sem takoj vključila v svoje vsakdanje življenje. Lahko bi rekla, da nam je dal čarobno paličico, je pa odvisno samo od nas, kako in koliko bomo čarali z njo. Lahko vam zaupam, da mi je znanje o hekanju časa dalo med drugim tudi to, da bolje spim, imam boljšo koncentracijo in stvari opravljam učinkoviteje. Zaradi takojšnjih rezultatov sem pospešeno začela raziskovati to temo in zaradi tega sem tudi jaz postala sama svoja strokovnjakinja za obvladovanje časa. Zdaj pa rade volje delim z vami svojo pripoved, saj je hekanje časa v moje življenje prineslo same pozitivne spremembe. Le kako jih ne bi, če sem se za to odločila sama?

“To, da sem se odločila, da bom začela hekati čas, torej izkoriščati svoj čas bolj pametno, je že pol moje poti k bolj zadovoljnemu življenju.”

Želim vam, da ne bi nikoli več čutili, da je ponovno minil en dan, ko niste končali svojih obveznosti in spet nimate časa ne zase ne za svoje najbližje. Želim vam, da vam stvari zaradi časovnih omejitev nikoli več nebi uhajale izpod nadzora. In ravno zaradi tega vam priporočam, da se tudi vi naučite hekati čas, torej vaš čas izkoristiti bolj pametno. Če le imate možnost, se udeležite delavnice delavnice o hekanju časa ali si preberite kakšen dober nasvet o hekanju časa na tem blogu. Kot avtorica, ga bom tudi sama pomagala soustvarjati. Zagotavljam vam, da bo vse, ampak res vse, kar boste slišali in prebrali o hekanju časa, neverjetnega pomena, saj boste dobili dodatno motivacijo, da svoje delo opravite še boljše, bolj učinkovito in z večjo strastjo ter najdete svoj fokus v življenju.

Čarobna paličica vam bo pomagala vrniti nazaj vaš čas, čas zase.

Kaj bo to, da se naučite hekati čas, pomenilo za vas? S tem, ko boste imeli čarobno paličico s svojih rokah, boste pridobili več prostega časa za svoje prostočasne aktivnosti, kar vam bo omogočilo lepše odnose s svojimi najbližjimi, boljše rezultate svojega dela, saj boste nalogo opravili hitreje in bolj fokusirano, poleg tega se boste naučili tudi konsistentnosti, ki vam bo omogočila, da boste na področju, kjer ste najboljši (pa tudi preostalih), dosegali še boljše rezultate in odnose, zaradi česar se boste počutili še bolj odlično. Saj si tega vendar želite? Ste se že odločili za uspeh?

No, zakaj se nebi prijavili najprej na e-nasvete o hekanju časa in naredili TAKOJ en korak na vaši poti k obvladovanju časa.
Vam je članek všeč? Delite ga naprej in komentirajte:

Napišite komentar

Začnite vpisovati in pritisnite Enter za iskanje

3 Shares
Tweet
Share3
Share
Pin