Zakaj sem začel preučevati hekanje časa?

Nič ni narobe s tem, da znate čas obvladovati tako, da dela za vas. Še več, hekanje časa je navada, da čas izkoristite še bolj pametno. Navada, ki vodi do zadovoljstva.

To pomeni, da ni potreben talent, da vaš čas izkoristite še bolj pametno. Vsi imamo težave s časom. In vsi jih lahko odpravimo.

Kakorkoli:

Nekoč nisem poznal trika časovne formule, zato svojega časa nisem znal pametno izkoristiti. Bil sem brez ciljev in nisem se znal osredotočati na pomembne stvari v življenju. Navzven sem bil urejen in umirjen. V sebi pa sem bil nemiren in neodločen. Odlašal sem in zamujal roke.

Če sem popolnoma odkrit, sem govoril eno, delal drugo. Bral sem knjige z recepti o učinkoviti porabi časa, o ciljih, o osredotočanju, o zadovoljstvu in še mnoge. Vendar ničesar nisem v resnici uporabil pri poslu in doma. Bežno sem poznal posamezne sestavine časovnih formul, a jim nisem pripisoval večjega pomena.

Osredotočal sem se na napačne stvari. Navzven sem bil videti zadovoljen, v sebi pa sem čutil nervozo, bil sem neorganiziran, z zelo nizko samopodobo, brez ciljev, vse dokler nisem pri 33 letih… izgubil vse…kontrolo nad mojim časom in življenjem…

A sem se pobral. Tako, da sem se oprl na lastno časovno formulo, ki sem jo leta 2012 sestavil iz pričanja enega od mojih nadrejenih, ko sem delal za Apple. Ta formula mi je dala moč, da sem se osredotočil na vrednote in stvari, ki jih znam najbolje. Sestavil sem jo iz sestavin, zaradi katerih je Apple eno najuspešnejših podjetij pri obvladovanju in pametni porabi časa na svetu. In ne samo Apple, tudi druga najuspešnejša podjetja na svetu.

 

quote2VSAK LAHKO SESTAVI SVOJO LASTNO FORMULO UPRAVLJANJA S ČASOM.

Zame res velja, da sem časovno formulo razgradil do te mere, da sem jo lahko preizkusil in do podrobnosti stestiral kako deluje. Na podlagi časovne formule sem do danes razvil učinkovit sistem za osredotočanje in obvladovanje časa. Danes skupaj z Igorjem Hočevarjem širiva zbrana znanja o hekanju časa naprej.  Najbolj pomembno spoznanje pri tem je, da vsak zase lahko odkrije svojo lastno formulo za upravljanje s časom.

Če jo lahko odkrijejo najuspešnejši, potem jo lahko tudi vi. Če sem jo odkril jaz svojo, če je odkril Igor svojo, lahko svojo odkrijete tudi vi. Hekanje časa vam bo pri tem pomagalo, da jo boste odkrili hitreje.

Več o hekanju časa si preberite tukaj.

Po tem, ko sem se obvezal, da bom pomagal naprej odkrivati potenciale pri upravljanju s časom start-upom, uspešnim malim in srednjim podjetnikom, podjetnicam, direktorjem uspešnih podjetij, prodajnikom, marketingarjem, ključnim osebam v podjetjih in vsem, ki želijo čas izkorititi bolj pametno in iznajdljivo, sem odkril nekaj izjemnega:

Če imate težave z osredotočanjem in obvladovanjem časa…imate preveč aktivnosti, nikoli časa, ste nemirni…je lastna formula najbližje “čarobnemu”, kar kdarkoli videl…in deluje.

To mi potrjujejo tudi ljudje, ki jih srečujem pri svojem delu. Uspešni ljudje, ki vedo kaj delajo. Ki jim je pomembno, da to kar govorijo tudi delajo. Vsebinci. Ljudje z idejami. Ljudje, ki jim je čas pomemben. Ljudje, ki se radi povezujejo z ljudmi, ki so uspešni. Takšni, ki niso nikoli v celoti zadovoljni. Ljudje, ki so produktivni in delajo stvari drugače, vse več srečujem dislektikov, hiperaktivcev in ljudi, ki so posebni, iznajdljivi, vztrajni, a jim manjka delček s katerim bi hitreje dosegli to kar želijo, delček zadovoljstva, znanja, pravi košček časovne sestavljanke, da bi že danes izkoristili vse kar imajo. Hvala vsem.

Časovna formula FACT mi je pomagala odkriti moj Zakaj.

Utrip iz delavniceMeni je moja časovna formula FACT pomagala odkriti kaj najraje delam:

Vsak dan zjutraj vstanem zato, da gradim nove povezave in navdušujem uspešne ljudi, kako porabiti čas še bolj pametno v poslu in doma. Vem, da uspešni ljudje želijo še več časa posvetiti tistim stvarem, ki jim prinašajo največje zadovoljstvo. Vprašanje je, ali navdušujete sami sebe in druge k temu? Ker edina stvar, ki vam bo dala zadovoljstvo je, da vaš čas porabite bolj pametno.

Zbiram, preizkušam in širim znanje o potencialih, tako da lahko uspešni ljudje in podjetja čas porabljajo bolje.

Bi radi tudi vi odkrili vašo formulo za upravljanje s časom?

Ste uspešni, a nezadovoljni, ker izgubljate preveč časa in se ne osredotočate na prave stvari? Ste tiste vrste človek, ki ve, kaj dela, in ki vam je pomembno, da to, kar govorite, tudi delate? Ste človek z vsebino, človek z idejami, človek, ki mu je čas pomemben? Človek, ki se rad povezuje z ljudmi, ki so uspešni, a mu vendar ni dolgčas biti sam? Ste človek, ki ni nikoli povsem zadovoljen s svojim delom. Takšen, ki je produktiven, iznajdljiv, vztrajen, radi delate stvari drugače. Ste uspešni, a vam manjka malo koncentracije, le delček fokusa, s katerim bi v poslu hitreje dosegli to, kar želite – delček zadovoljstva, znanja, pravi košček sestavljanke, da bi že danes izkoristili vse, kar imate…

Bi radi tudi vi odkrili vaš največji potencial pri upravljanju s časom?

Potem pa dajte. Vabim vas, da zdaj. Čimprej. Naučite se hekati čas. Naučite se vaš čas izkoristiti čimbolj pametno.

Skočite nazaj na delavnico.

Ta trenutek je vse kar imate.

Uroš Ferlin

Vam je članek všeč? Delite ga naprej in komentirajte:

Napišite komentar

Začnite vpisovati in pritisnite Enter za iskanje

24 Shares
Tweet
Share24
Share
Pin